Cum procedezi atunci când intervine o urgență stomatologică?

Românii nu sunt printre cei mai conștiincioși atunci când vine vorba despre o îngrijire stomatologică regulată, preferând să amâne cât mai mult momentul în care trebuie să se prezinte în fața medicului dentist.

Românii nu sunt printre cei mai conștiincioși atunci când vine vorba despre o îngrijire stomatologică regulată, preferând să amâne cât mai mult momentul în care trebuie să se prezinte în fața medicului dentist. De fapt, nu sunt deloc puțini cei care intră în contact cu medicul specialist în sănătatea orală decât atunci când nu mai suportă durerea sau se confruntă cu o urgență stomatologică grava.

 

Durerea de dinți, cel mai cunoscut motiv pentru a merge la stomatolog

 

Fiecare dintre noi s-a confruntat, la un moment dat, cu un episod de durere puternică de dinți, ceea ce ne-a determinat să ne prezentăm cât mai rapid la medicul stomatolog. Din păcate, această durere este de cele mai multe ori semnul că problemele sunt mult mai grave decât această nevralgie, așa că putem vorbi despre o urgență stomatologică. Și, la fel ca în cazul altor situații dificile, cu cât se intervine mai rapid, cu atât șansele de reușită sunt mult mai mari.

 

Ce reprezintă de fapt o urgență stomatologică?

 

Durerea dentară nu este singură pe lista cu ce ar putea constitui o urgență stomatologică. Pentru a înțelege mai bine despre ce este vorba, îți spunem doar că în această categorie mai intră și durerea resimțită atunci când mesteci anumite alimente sau când consumi ceva rece sau cald, sângerare gingivală regulată și abundentă, fracturile dentare, schimbarea culorii unui dinte în urma unui traumatism, neplăcutele inflamații gingivale, sau chiar și un dintr care devine mult prea mobil și se simte dureros la atingere.

 

Cum trebuie să procedezi în caz de urgență stomatologică?

 

Este de la sine înțeles că o urgență stomatologică nu trebuie ignorată sau, mai gravă, tratată cu tot felul de remedii ”după ureche”, pentru că nu faci altceva decât să o agravezi și mai mult. Lasă frica la o parte și prezintă-te cât mai repede la medicul stomatolog. Nu rezolvi nimic nici dacă intri în panică. Lasă specialistul să își facă treaba, pentru că el știe exact cum să procedeze și care sunt intervențiile care trebuie efecuate și tratamentul de urmat. Nu lăsa totul pe ultima sută de metri!

 

Unde mergi în caz de urgență?

 

Din păcate, nu sunt deloc puține orașele unde nu există posibilitatea de a remedia în mod profesionist ceea ce am numit mai sus urgență stomatologică. Nu despre asta vrem să-ți vorbim și doar să îți spunem că dacă locuiești în Sibiu, atunci poți răsufla ușurat. Există un loc unde urgențele stomatologice sunt tratate cu maximum de profesionalism de o echipă de medici cu experiență, empatici și care știu cum să procedeze pentru ca tu să ai parte de o experiență care te va convinge că nu mai ai de ce să îți fie frică de medicul dentist. Este vorba despre clinica Total Dent, locul unde durerile de dinți devin o simplă amintire, iar urgențele stomatologice și nu numai își găsesc rezolvarea. Echipa de aici este una foarte bine pregătită și funcționează precum un tot unitar, oferind cele mai bune soluții pentru profilaxie, odontologie, estetică dentară, pedodonție, parodontologie, protetică, endodonție la microscop, tratamente cu laser stomatologic, ortodonție, radiologie, implantologie și chirurgie.

 

Aproape 20 de ani de experiență

 

Specialiștii din cadrul clinicii au experiența necesară pentru a-ți veni de fiecare dată în ajutor atunci când este nevoie. Deși este indicat să mergem la medicul stomatolog măcar de două ori pe an, chiar dacă aparent nu este necesară intervenția lui, puțini dintre noi fac asta. De fapt, ajungem pe scaunul dentistului doar atunci când nu mai putem suporta durerea sau ne confruntăm cu o urgență stomatologică.

A găsi medicul potrivit care să lucreze bine, să folosească echipamente și tehnici de ultimă generație și cu care să colaborezi în mod armonios pot părea cerințe prea mari, cel puțin până vii aici, la Total Dent. Vorbim despre o echipă de profesioniști, cei mai buni din Sibiu, iar clinica se bucură de aproape 20 de ani de existență în care a reușit să-i facă pe mulți să își recapete sănătatea orală. Și nu doar pacienți din Sibiu au ajuns aici, ci și din alte județe, ceea ce înseamnă că într-adevăr sunt cei mai buni.

 

Tehnologia CEREC CAD/CAM

 

Pacienții care vin aici pot avea parte de tehnologia CEREC CAD/CAM care, la ora actuală, la nivel mondial, este cea mai modernă și exactă metodă de restaurare / reconstrucție dentară. Într-o singură vizită la medicul stomatolog sistemul poate realiza amprenta dentară digitală (fără să fie necesar mulajul); frezarea lucrării dentare și apoi, evident finisarea lucrării. Grație acestei tehnologii medicul dentist îți poate cimenta lucrarea în cursul aceleiași zile, ceea ce nu poate fi decât fantastic, atunci când vine vorba despre o urgență stomatologică.

Rapiditatea și acuratețea cu care această tehnologie contribuie la realizarea de coroane, punți dentare, încrustații, fațete sau pivoți fac din aceasta cea mai modernă și precisă metodă de restaurare dentară la nivel mondial, folosită, deocamdată, doar de 10% dintre medicii stomatologi din întreaga lume. Și tu ai parte de ea chiar aici, la Total Dent Sibiu!