Camelia Mortici, CEO Morgan Sol, Deschide Dialogul despre Evoluția Recrutării: Vechi versus Nou

Într-o eră în care tehnologia și globalizarea transformă profund toate aspectele vieții noastre, inclusiv piața muncii, recruterii se confruntă cu provocări și oportunități fără precedent. Camelia Mortici, CEO al firmei de recrutare Morgan Sol, ne oferă o perspectivă unică și profundă asupra evoluției recrutării, comparând metodele tradiționale cu cele moderne. Cu o experiență de peste 15 ani în domeniu, Mortici a observat și a participat activ la transformările semnificative din industria resurselor umane.

Recrutarea Tradițională: Fundamente și Limitări

În trecut, procesul de recrutare era predominant manual și bazat pe relații directe. Camelia Mortici descrie cum, în primele etape ale carierei sale, anunțurile de angajare erau publicate în ziare și reviste specializate. „În anii 2000, mediul de recrutare era mult mai restrâns, iar sursele de candidați erau limitate. Interviurile se desfășurau față în față, iar referințele erau verificate prin telefon”, rememorează Mortici.

Aceste metode, deși eficiente la vremea respectivă, prezentau limitări evidente. Procesul era adesea lent, iar costurile erau ridicate, atât în termeni de timp, cât și de resurse financiare. În plus, accesul la un bazin limitat de candidați reducea șansele de a găsi cei mai potriviți angajați pentru anumite posturi. Mortici subliniază că, în acea perioadă, accentul era pus mai mult pe experiența candidatului decât pe abilitățile transferabile sau potențialul de dezvoltare.

Transformarea Digitală și Impactul Asupra Recrutării

Cu apariția internetului și a rețelelor sociale, peisajul recrutării a cunoscut o schimbare dramatică. Camelia Mortici explică cum aceste noi tehnologii au revoluționat metodele de căutare și selecție a candidaților. „Platformele online de recrutare, precum LinkedIn, au extins considerabil accesul la o bază globală de talente. Acum putem atrage și evalua candidați din întreaga lume, în timp real”, spune ea.

Această schimbare a adus cu sine multiple beneficii. Recrutarea digitală este mai rapidă și mai eficientă din punct de vedere al costurilor. Tehnologiile moderne permit filtrarea automată a CV-urilor, economisind timp prețios recruterilor. De asemenea, interviurile video au devenit o normă, oferind flexibilitate și economisind resurse.

Totuși, această transformare nu este lipsită de provocări. Mortici atrage atenția asupra riscului de supraîncărcare informațională. „Cu atât de multe CV-uri disponibile online, recruterii trebuie să dezvolte abilități avansate de filtrare și evaluare pentru a distinge candidații cu adevărat potriviți”, explică ea. În plus, protecția datelor și confidențialitatea devin aspecte critice într-un mediu digitalizat.

Metode Moderne: Algoritmi și Inteligență Artificială

Una dintre cele mai recente evoluții în recrutare este utilizarea algoritmilor și a inteligenței artificiale (IA) pentru a îmbunătăți procesul de selecție. Camelia Mortici discută despre modul în care aceste tehnologii sunt implementate la Morgan Sol pentru a crește eficiența și acuratețea recrutării. „Folosim IA pentru a analiza CV-urile și a corela abilitățile candidaților cu cerințele postului. Aceasta ne permite să identificăm rapid cei mai potriviți candidați, eliminând biasurile subiective”, explică Mortici.

Implementarea IA nu doar că optimizează procesul de recrutare, dar și îmbunătățește experiența candidatului. „Cei care aplică primesc feedback rapid și precis, ceea ce le oferă o imagine clară asupra șanselor lor și a pașilor următori”, adaugă ea. Cu toate acestea, Mortici subliniază că tehnologia nu poate înlocui complet factorul uman. „Algoritmii pot evalua competențele tehnice, dar aspectele legate de personalitate și compatibilitate culturală necesită încă o evaluare umană atentă.”

Recrutarea în Viitor: O Sinergie între Om și Tehnologie

Privind spre viitor, Camelia Mortici este optimistă cu privire la potențialul sinergiei între om și tehnologie în domeniul recrutării. Ea prevede o evoluție în care tehnologiile emergente vor continua să îmbunătățească eficiența, însă factorul uman va rămâne esențial. „Recrutarea va deveni din ce în ce mai personalizată. Vom folosi datele și analizele predictive pentru a crea strategii de recrutare adaptate nevoilor fiecărui client, dar deciziile finale vor fi întotdeauna luate de specialiștii în resurse umane”, precizează Mortici.

Un alt aspect important este creșterea importanței diversității și incluziunii în procesele de recrutare. Camelia Mortici subliniază că tehnologiile moderne pot ajuta la eliminarea prejudecăților, dar recruterii trebuie să fie activ implicați în promovarea unei culturi incluzive. „Diversitatea aduce inovație și competitivitate. Este esențial să ne asigurăm că toți candidații au șanse egale și că sunt evaluați pe baza meritelor lor reale”, afirmă ea.

Morgan Sol: Un Lider în Adaptarea la Schimbare

Morgan Sol, sub conducerea Cameliei Mortici, a demonstrat o capacitate remarcabilă de a se adapta și de a inova în fața schimbărilor din industrie. Firma a investit constant în tehnologie și în dezvoltarea profesională a echipei sale, asigurându-se că rămâne în avangarda evoluției recrutării. „La Morgan Sol, ne propunem să fim mereu cu un pas înainte. Ne adaptăm rapid la noile tendințe și tehnologii, dar păstrăm întotdeauna în centrul activității noastre valorile umane și etica profesională”, declară Mortici.

Această abordare a permis companiei să se extindă și să își diversifice portofoliul de clienți. Morgan Sol oferă acum servicii de recrutare pentru o gamă variată de industrii, inclusiv IT, telecomunicații, servicii medicale, producție și transporturi. Firma este recunoscută pentru profesionalismul și eficiența cu care gestionează proiectele de recrutare, oferind soluții personalizate și adaptate nevoilor fiecărui client.

Un Drum În Continuă Transformare

Camelia Mortici, CEO al Morgan Sol, ne oferă o imagine clară a modului în care recrutarea a evoluat de la metodele tradiționale la tehnologiile moderne și cum va continua să se transforme în viitor. Într-o lume în continuă schimbare, adaptabilitatea și inovația sunt esențiale pentru succesul în recrutare. Mortici subliniază importanța echilibrului între tehnologie și factorul uman, promovând o abordare holistică și incluzivă.

Morgan Sol rămâne un exemplu de excelență în domeniul recrutării, demonstrând că succesul vine din combinarea celor mai bune practici tradiționale cu inovațiile tehnologice. Sub conducerea inspirată a Cameliei Mortici, firma continuă să seteze standarde înalte și să ofere soluții de recrutare de top, contribuind astfel la dezvoltarea sustenabilă a companiilor și a pieței muncii în general.

Dialogul deschis despre evoluția recrutării între vechi și nou nu este doar o retrospectivă, ci și o invitație la inovație și la gândire anticipativă. Recrutarea va continua să fie un domeniu dinamic, iar lideri precum Camelia Mortici vor juca un rol crucial în definirea și modelarea viitorului acestei industrii esențiale.