Alimentație sănătoasă pentru întreaga familie: cum să cumperi produse bio cu un buget redus

Planificarea unui meniu adecvat pentru întreaga familie nu trebuie să fie o provocare, chiar și atunci când bugetul este redus. Alimentația corectă este prioritară, așa că află cum să cumperi produse bio, într-un mod avantajos:

Planifică meniul săptămânal

Stabilește meniul pentru întreaga săptămână, concentrându-te pe rețete simple care folosesc ingrediente sezoniere. Alege rețete care pot fi preparate cu produse bio disponibile local, reducând astfel costurile de transport și prețurile de supermarket.

Un exemplu de meniu zilnic bio poate fi acesta: la mic dejun, terci de ovăz bio cu fructe sezoniere și miere, iar la prânz o supă cremă de legume bio, însoțită de o tocană de linte cu orez integral. La cină poți servi salată verde bio cu ouă fierte și semințe de dovleac, iar gustările pot fi fructe proaspete sau batoane din cereale făcute acasă.

Cumpără produse bio sezoniere

Produsele sezoniere sunt mai accesibile decât cele din afara sezonului. Vizitează piețele locale și hypermarketurile cu standuri special amenajate pentru astfel de alimente. Poți găsi pachete cu legume și fructe la prețuri reduse, caserole cu ingrediente porționate ș.a.

Pentru un raport optim calitate-preț, cumpără în rate de la Kaufland produse bio și organice. De la copii până la bunici, toți se pot bucura de fructe și legume proaspete, lactate și produse din carne, de la producători certificați. Astfel, plătești în rate fără dobândă*, eșalonezi cheltuielile și ai control pe termen lung asupra sumelor pe care le aloci aprovizionării cu alimente, pentru întreaga familie.

Prioritizează produsele bio esențiale

Pentru produsele din lista „Dirty Dozen” (cele mai contaminate cu pesticide) ar trebui să acorzi o atenție sporită când vine vorba de achizițiile bio. Acestea sunt mere, căpșuni, struguri, spanac, ardei gras, roșii. Alimentele cu coajă groasă sau mai puțin expuse la pesticide pot fi cumpărate convențional (avocado, banane, porumb dulce, mango, ananas, varză). Astfel, poți să economisești bani pentru alte produse bio esențiale.

Gătește porții potrivite și folosește resturile pentru alte mese (de exemplu, supe, tocane sau omlete). Depozitează corect alimentele, pentru a prelungi durata lor de viață. Reține că fructele și legumele congelate  sunt mai accesibile decât cele proaspete și la fel de nutritive. Le poți folosi pentru supe, tocane sau smoothie-uri.

Profită de reduceri la produse bio

Unul dintre cele mai eficiente moduri de a economisi bani când cumperi produse bio este să fii conștient de perioadele de reduceri. Majoritatea magazinelor au perioade specifice în care fac reduceri la anumite produse. Urmărește reducerile și promoțiile din supermarketuri pentru produsele organice.

Dacă familia ta consumă carne, ouă și lactate, prioritizează-le pe lista de achiziții bio. Produsele animale bio sunt lipsite de hormoni de creștere, antibiotice și pesticide acumulate. Alte produse bio cu utilizare frecventă sunt: cartofi, ceapă, morcovi, legume rădăcinoase, cereale integrale (ovăz, orez, quinoa), ulei de măsline sau de floarea-soarelui. Cu o planificare inteligentă și focus pe produsele cu impact major asupra sănătății, poți menține un buget echilibrat și o dietă bio pentru întreaga familie!

*Dobânda zero se aplică dacă se achită lunar suma totală de plată, astfel cum este evidențiată în extrasul de cont emis de către Bancă. Pentru o limită de credit de 5.367 lei, dobânda fixă este de 28%/an, rata lunară de plată este de 512,57 lei, iar dobânda anuală efectivă (DAE) este de 38,94%, fiind calculată pentru suma menţionată mai sus retrasă în întregime în prima zi de la un ATM Credit Europe Bank (România) S.A. şi rambursată în 12 rate lunare egale. Valoarea totală plătibilă este de 6.307,27 lei incluzând dobânda, comisionul anual de administrare cont curent de card în valoare de 49 lei şi costul de utilizare a mijlocului de plată în valoare de 107,69 lei.